Hydroterapi och välmående

Vad innebär hydroterapi?

Hydroterapi är ett urgammalt och därmed ytterst väl beprövat sätt att lindra smärtor och spänningar. Vi känner nog alla till hur mycket ett varmt bad piggar upp och får oss att slappna av efter en lång dag. När vi stiger upp ur badet känner vi oss rofyllda i både kropp och själ.

Hydroterapi använder sig av kroppens reaktioner på värme, avkylning och tryck. Värme stimulerar blodflödet, medan avkylning lugnar aktiviteten i kroppen. Det ger oss en väldigt naturlig avkoppling och de positiva följderna är flera.

Spänningar i nacke, axlar och rygg försvinner sakta men säkert. Det ökade blodflödet och känslan av att flyta i vatten lindrar vanliga krämpor som ledvärk och fibromyalgi. Den avstressande effekten spabad har är fördelaktig för oss alla, inte minst för diabetiker. 1999 publicerades en studie som visade att 30-minutersbad i spa hjälpte till att sänka blodsockret för typ 2-diabetiker.

HELIX-JETS

Samtliga bad i Artesian Elite och Island är utrustade med våra patenterade Helix-jets. Inuti varje munstyckes cylinder sitter en högerroterande spiral som gör att massagestrålarna kommer åt på djupet.

De stora ProHelix pumpar ut höga vattenvolymer mot kroppens stora muskler. De medelstora TheraHelix fokuserar på knäsenor, vader, deltamuskler, biceps och triceps. AccuHelix är i sin tur små jets som placeras ut i stora formationer för att massera t ex hela ryggen.

Tillsammans bildar de ett komplett massagesystem utan dess like. På Artesian Elite får du dessutom våra kraftfulla virveljets Hydro Extreme.

FOOTBLASTERS

På utvalda modeller kan du få extra kraftfull fotmassage med våra stora Footblaster-jets. Efter bara några minuter med dessa kommer dina fötter att kännas som nya och all ömhet som bortblåst.

NACKJETS

Monotont arbete och belastande sittställningar ger oss alla spänningar i nacken. Artesians nackmassagejets hjälper dig att bli av med dessa på nolltid. Här finns 4 jets som fokuserar helt och hållet på nacke och axlar. Sätt dig under dem och bli kvitt dina smärtor och spänningar.

Meny